Здравейте значи моя проблем е следния,като запаля колата и не пропушва грам пушек,но изчакам ли малко на празен ход и да се стопли малко колата мени работата на двигателя и започва да пуши син пушек и отзад да мирише на сорова нафта..ходих в сервиз на bosh да ми направят диагностика и всичко по колата е наред всички датчици изчистиха грешките натрупани от смяна на части от преди и колата пак си пуши..иначе колата като по загрее на 90 градуса чак тогава спира да пуши много странно ми се види..дали е от тези дюзи ,когато колата е студена и да не работят добре..защото компютара показваше високи стойности точно на тях и наче ги пробваха всичките пикаят по равно..От към вървене колата си върви като смаолет особенно като е студенаа,но затова ми казаха че вкарвала повече нафтаа..и затова било така..Ако някой може да помогне или да му се е случило същото нека пише..Благодаря ви предварително
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем Алфa 145 jtd много пуши
Collapse
X
-
Паце ако мирише на сурова нафта пушека трябва да е черен.Синия цвят вещае масло.Ясно ми е в кой сервиз си ходил,даже май ти видях колата сутринта там.Погледнаха ли ти дебитомера,ако той не е наред може да вкарва повече нафта.Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 95" 150+++hp ex...Bye my come dream...
Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99" with head from Quadrifoglio Verde ex.
Alfa Romeo 155 2.0 8V SUPER 94"
-
Първоначално публикувано от ivailo rachev Покажи съобщениеПаце ако мирише на сурова нафта пушека трябва да е черен.Синия цвят вещае масло.Ясно ми е в кой сервиз си ходил,даже май ти видях колата сутринта там.Погледнаха ли ти дебитомера,ако той не е наред може да вкарва повече нафта.а и човека ти казва че като загрее спира т.е. ако е масло точно тогава ще пуши повече...
проблем с дюзи това е, замерете ги с шишета като начало156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
замерихме ги с шишета разпръскват си нормално,но на диагностиката показва ,че като е студена колата и показва високи стойности на гориво..и те ми казаха дюзите да се видят на специален стенд..В моя град няма такъв ..аз съм от Габрово,ако някой може да каже майстор,който е по-близо ще е от полза..
---------- Post added at 20:52 ---------- Previous post was at 20:51 ----------
вече ,като загрее хубавоо на 90 градуса тогава всичко се нормализира спира да пуши..двигателя си работи добре..
Comment
-
Мини през магазина или ми се обади,ще ти кажа къде има стенд за дюзи.Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 95" 150+++hp ex...Bye my come dream...
Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99" with head from Quadrifoglio Verde ex.
Alfa Romeo 155 2.0 8V SUPER 94"
Comment
-
Здравейте колеги имам вече решение за проблем купих си хубава добавка на Liqui Molly за разпрасквачи и всичко видимо е добре няма пушене дори и при студен двигател..Колата заработи една идея по тихо и засега съм много доволен от резултата..Ако някой има същия проблем нека първо пробва с добавка при мен има резултат..Сипах цялата опаковка ,която беше 500 мл в 10 литра нафта и я карах така все в оборот..Дано това помогне и на други от форума
Comment
-
Първоначално публикувано от Pac3to Покажи съобщениеЗдравейте колеги имам вече решение за проблем купих си хубава добавка на Liqui Molly за разпрасквачи и всичко видимо е добре няма пушене дори и при студен двигател..Колата заработи една идея по тихо и засега съм много доволен от резултата..Ако някой има същия проблем нека първо пробва с добавка при мен има резултат..Сипах цялата опаковка ,която беше 500 мл в 10 литра нафта и я карах така все в оборот..Дано това помогне и на други от форумасъщо понякога пуши и от прекалено много биодизел в процентно отшение към нафтата...
156 2.4JTD 136+ PS
Comment
Comment