Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем Алфa 145 jtd много пуши

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем Алфa 145 jtd много пуши

Здравейте значи моя проблем е следния,като запаля колата и не пропушва грам пушек,но изчакам ли малко на празен ход и да се стопли малко колата мени работата на двигателя и започва да пуши син пушек и отзад да мирише на сорова нафта..ходих в сервиз на bosh да ми направят диагностика и всичко по колата е наред всички датчици изчистиха грешките натрупани от смяна на части от преди и колата пак си пуши..иначе колата като по загрее на 90 градуса чак тогава спира да пуши много странно ми се види..дали е от тези дюзи ,когато колата е студена и да не работят добре..защото компютара показваше високи стойности точно на тях и наче ги пробваха всичките пикаят по равно..От към вървене колата си върви като смаолет особенно като е студенаа,но затова ми казаха че вкарвала повече нафтаа..и затова било така..Ако някой може да помогне или да му се е случило същото нека пише..Благодаря ви предварително

Паце ако мирише на сурова нафта пушека трябва да е черен.Синия цвят вещае масло.Ясно ми е в кой сервиз си ходил,даже май ти видях колата сутринта там.Погледнаха ли ти дебитомера,ако той не е наред може да вкарва повече нафта.
    Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
    Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 95" 150+++hp ex... Bye my come dream...
    Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99" with head from Quadrifoglio Verde ex.
    Alfa Romeo 155 2.0 8V SUPER 94"

Comment

ми иво всичко по колата си работи..дебитомера е без проблем..просто ми казаха че колата като е студена и влиза повече гориво и затова върви повече и пуши отзад..като загрее няма проблем ,но докато е студена много пушии и не работи сякаш добре

Comment

Не изключвайте и евентуален проблем с дюзите
        Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
        Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI

Comment

Първоначално публикувано от ivailo rachev Покажи съобщение
          Паце ако мирише на сурова нафта пушека трябва да е черен.Синия цвят вещае масло.Ясно ми е в кой сервиз си ходил,даже май ти видях колата сутринта там.Погледнаха ли ти дебитомера,ако той не е наред може да вкарва повече нафта.
          точно че може да синее от нафта а и човека ти казва че като загрее спира т.е. ако е масло точно тогава ще пуши повече...
          проблем с дюзи това е, замерете ги с шишета като начало
          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

замерихме ги с шишета разпръскват си нормално,но на диагностиката показва ,че като е студена колата и показва високи стойности на гориво..и те ми казаха дюзите да се видят на специален стенд..В моя град няма такъв ..аз съм от Габрово,ако някой може да каже майстор,който е по-близо ще е от полза..

---------- Post added at 20:52 ---------- Previous post was at 20:51 ----------

вече ,като загрее хубавоо на 90 градуса тогава всичко се нормализира спира да пуши..двигателя си работи добре..

Comment

Мини през магазина или ми се обади,ще ти кажа къде има стенд за дюзи.
              Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
              Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 95" 150+++hp ex... Bye my come dream...
              Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99" with head from Quadrifoglio Verde ex.
              Alfa Romeo 155 2.0 8V SUPER 94"

Comment

Здравейте колеги имам вече решение за проблем купих си хубава добавка на Liqui Molly за разпрасквачи и всичко видимо е добре няма пушене дори и при студен двигател..Колата заработи една идея по тихо и засега съм много доволен от резултата..Ако някой има същия проблем нека първо пробва с добавка при мен има резултат..Сипах цялата опаковка ,която беше 500 мл в 10 литра нафта и я карах така все в оборот..Дано това помогне и на други от форума

Comment

Първоначално публикувано от Pac3to Покажи съобщение
                  Здравейте колеги имам вече решение за проблем купих си хубава добавка на Liqui Molly за разпрасквачи и всичко видимо е добре няма пушене дори и при студен двигател..Колата заработи една идея по тихо и засега съм много доволен от резултата..Ако някой има същия проблем нека първо пробва с добавка при мен има резултат..Сипах цялата опаковка ,която беше 500 мл в 10 литра нафта и я карах така все в оборот..Дано това помогне и на други от форума
                  браво, точно щях ти предлагам да пробваш първо така, но пак познах че е от дюзи също понякога пуши и от прекалено много биодизел в процентно отшение към нафтата...
                  156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Working...
                  X